Monday, August 28, 2006

 

Evoluution merkityksestä

"Evoluutiolla tarkoitetaan yleisessä merkityksessä ajassa tapahtuvaa muuttumis- ja kehitysprosessia. Teoriana sillä tarkoitetaan biologista evoluutiota eli populaatioiden perinnöllisten ominaisuuksien siirtymistä ja kehittymistä sukupolvien saatossa.

Evoluutioteoria on nykyisin vallalla oleva tieteellinen käsitys lajien synty- ja kehitysmekanismeista. Sen esitteli englantilainen Charles Darwin kirjassaan Lajien synty 1859.

Luonnonvalinta on keskeinen osa kehitysoppia. Luonnonvalinnan vaikutuksesta ympäristöön parhaiten sopeutuneet yksilöt saavat enemmän lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä kuin huonommin sopeutuneet yksilöt.

Väite siitä, että ihminen ja muut elolliset olennot ovat liian monimutkaisia syntyäkseen sattumanvaraisesti. Niiden syntymiseen on tarvittu jonkinlaista korkeampaa älyllistä voimaa, Suunnittelijaa.

Älykkään suunnittelun kannattajien mukaan luonnonvalintaan pohjautuva tieteellinen evoluutiomalli on riittämätön selittämään elämän alkuperän, monimutkaisuuden ja monimuotoisuuden.
"

Vesa Vanhalakka, Aamulehti 12.05.2005





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?